zondag 11 maart 2018

Waarom horen we niets meer van de 7 principes van Buma?


Op 01 juni 2013 presenteerde Buma zijn 7 principes, waarom horen wij daar sindsdien niets meer van?

Nieuws van het Congres- Brief van Sybrand Buma - 7 principes.


Wij willen een samenleving waar u samen met anderen zoveel mogelijk zelf bepaalt.

Opmerking: De CDA leden wilden verlaging eigen risico zorgpolis, Buma sloeg hierover niet met de vuist op tafel.


Pittige reactie van Paul Ulenbelt op de door Buma gepresenteerde 7 principes.

Zeven principes
Maar hoe komen we daar, hoe maken we die toekomst werkelijkheid? Ik heb daar over nagedacht, ik wil gaan bouwen aan dat Nieuwe Nederland. Ik heb daarbij zeven principes, zeven opdrachten voor onze toekomst geformuleerd.

Mijn eerste principe is: de samenleving, niet de overheid. Wij willen u weer zelf laten beslissen over de wereld om u heen. Dus ook zelf invloed uitoefenen op het bestuur. Dat betekent meer directe invloed op de politiek. Dat betekent een overheid die naast in plaats van tegenover u staat. En het betekent een samenleving waarin u, samen met anderen, zoveel mogelijk zelf bepaalt.

Mijn tweede principe is: iedereen heeft een taak. Het CDA werkt niet mee aan het verspillen van het talent van mensen, of ze nou jong of oud zijn. Dus óf je werkt, óf je doet vrijwilligerswerk, óf je volgt een opleiding.

Mijn derde principe is: een eerlijke economie. Dat is een economie waar werken loont en je niet van iedere euro die je spaart, direct weer een groot deel moet afdragen. Waar gezinnen met een middeninkomen niet langer de melkkoe zijn. Nivelleren ten koste van middeninkomens moet stoppen. Wij willen een economie waarin kleine ondernemers en familiebedrijven onze absolute prioriteit krijgen.

Het vierde principe ligt in het verlengde hiervan: tegen profiteurs. En dan heb ik het over mensen die alleen aan zichzelf denken, en van de samenleving profiteren, zonder een wezenlijke bijdrage te leveren. De Engelsen hebben daar een mooie term voor: free riders.
Ik noem ze profiteurs. Wij laten niet toe dat fatsoenlijke mensen het onderspit delven tegenover de brutaliteit van profiteurs. Wie alleen wil profiteren, zet de bijl in de wortel van de solidariteit. Misbruik maken van ons vertrouwen is ontoelaatbaar. Fatsoenlijke mensen zijn dus voor ons de norm.

Ik kom bij het vijfde principe. Alleen als het goed gaat met onze families, gaat het goed met onze samenleving. We moeten durven kiezen voor een nieuwe cultuur die de familie waardeert en duurzame relaties ondersteunt. Een nieuwe cultuur van families, waarbij we onze voorzieningen en ons belastingsysteem zo inrichten dat families het fundament zijn van onze samenleving.

Ik kom tot het zesde principe: een zelfbewust Nederland verbonden met Europa. Wij staan vooraan in Europa, om onze economie en onze werkgelegenheid te versterken. Maar we trekken een grens als het gaat om ongebreidelde uitbereiding van Europa, om arbeidsmigranten die werken onder ons minimumloon, en tegen overmatige bemoeizucht van Brussel.

Ons zevende principe gaat over de toekomst van onze kinderen. Het gaat om de vraag of we keuzes maken voor korte of lange termijn. Wij kiezen niet voor uitgaven en belastingverhoging op de korte termijn, maar voor hervormen en besparen op de lange termijn. Wij blijven hervormen, om Nederland structureel op orde brengen. En wij zijn zuinig op onze centen, voor de toekomst van onze kinderen.

Voor mij zijn dit de zeven dragende principes om ons land te vernieuwen en uit de crisis te leiden. Laten we samen bouwen aan dat Nieuwe Nederland. Steen voor steen, dag na dag. Dat is mijn opdracht, en dat is ook onze opdracht, voor u, voor het CDA, en voor ons land.

Sybrand BumaN.B. Wilt u met ons meedenken over de uitwerking van deze principes? Wilt u meedenken over nieuwe oplossingen voor vandaag en morgen? Dat kan!Klik hier om uw ideeën met ons te delen.Klik hier om de hele speech te lezen.

---------------------------------------------------------------------------

Opvallend in deze is dat de CDA leden die hier in 2013 via het door het CDA daarvoor aangewezen kanaal op reageerden, nooit reactie hebben ontvangen.

Daarnaast is het diverse malen voorgekomen dat er vanuit de CDA leden een initiatief kwam, en dat dat initiatief Buma niet goed uit kwam, en dat zijn reactie er samengevat uit bestond van 'foei dat jullie een ander standpunt durven in te nemen'. Initiatieven die een Conservatief Democratisch stempel dragen, die maken wel kans bij Buma.

---------------------------------------------------------------------------

Comité 'Wie is de verstandigste?' bepleit onderzoek naar of Buma de verstandigste is, of hij een verbindend leider is en of hij een moreel leider is.

Teken de petitie:
https://petities.nl/petitions/onderzoek-of-sybrand-buma-de-verstandigste-is?locale=nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Buma is tegen het cynisme, maar komt belangrijke verkiezingsbeloftes niet na. Geen wonder dat de kiezers cynisch zijn.

Buma schreef het boek 'Tegen het cynisme: voor een nieuwe moraal in de politiek', die zelfde Buma beloofde de kiezers nadrukkelijk...