zondag 11 maart 2018

Buma is tegen het cynisme, maar komt belangrijke verkiezingsbeloftes niet na. Geen wonder dat de kiezers cynisch zijn.


Buma schreef het boek 'Tegen het cynisme: voor een nieuwe moraal in de politiek', die zelfde Buma beloofde de kiezers nadrukkelijk verlaging eigen risico zorgpolis en afschaffing leenstelsel. Dat hij niet met de vuist op tafel heeft geslagen op deze punten, maar wel als het gaat om de afschaffing van de dividendbelasting, werkt het cynisme van de kiezers juist in de hand.

Actueel wil Buma dat er meer rechercheurs bijkomen (zei hij in Buitenhof), een aantal noemde hij niet ook na doorvragen. Echter toen hij hierover met de vuist op tafel had moeten slaan (onderhandelingen regeerakkoord Rutte 3), sloeg hij niet met de vuist op tafel. Ter informatie: Al dat geld wat gaat naar afschaffing dividend belasting, daar kunnen heel wat rechercheurs voor worden ingehuurd.

En, dat de Nationale Politie er gekomen is, met alle gevolgen van dien, is mede mogelijk gemaakt door het CDA.

Wijkagenten de dupe van komst Nationale Politie: 'Ik kom te weinig in mijn wijk'
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/wijkagenten-de-dupe-van-komst-nationale-politie-ik-kom-te-weinig-in-mijn-wijk

Burgemeesters: ‘Nationale Politie is niet ‘onze’ politie’
https://www.gemeente.nu/veiligheid/openbare-orde/burgemeesters-nationale-politie-is-niet-onze-politie/
Gezag Nationale Politie in gevaar
Evaluatie centralisering politie
Vier jaar na de invoering van één landelijk politiekorps is de conclusie: deze centralisering is geen succes. En dat heeft gevolgen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/17/gezag-nationale-politie-in-gevaar-14073008-a1581585
Is de Nationale Politie mislukt? Zó ver wil de commissie-Kuijken die de invoering onderzocht niet gaan in haar donderdag gepresenteerde rapport. Maar er is wel erg veel misgegaan, blijkt uit de conclusies: steeds meer agenten zijn ziek, de eerste nationale korpschef moest onder druk aftreden, en de invoering van een gecentraliseerde landelijke politieorganisatie is ook na bijna drie jaar vertraging nog niet af.

Cruciale doelen van de centralisering van de politie zijn niet gerealiseerd. Integendeel: zo is de politie niet efficiënter geworden of doelen zijn niet meetbaar. Bovendien zijn op ingrijpende punten vanaf het begin verkeerde keuzes gemaakt. De grootste fout, concludeert de door het ministerie ingestelde evaluatiecommissie na vier jaar onderzoek: de minister heeft een te machtige positie binnen de politie gekregen.


---------------------------------------------------------------------------

De vraag is, is Buma er voor de CDA leden, of zijn de CDA leden er voor Buma?
De vraag is, is Buma er voor de kiezers, of zijn de kiezers er voor Buma?


Buma for president

---------------------------------------------------------------------------

Comité 'Wie is de verstandigste?' bepleit onderzoek naar of Buma de verstandigste is, of hij een verbindend leider is en of hij een moreel leider is.

Teken de petitie:
https://petities.nl/petitions/onderzoek-of-sybrand-buma-de-verstandigste-is?locale=nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Buma is tegen het cynisme, maar komt belangrijke verkiezingsbeloftes niet na. Geen wonder dat de kiezers cynisch zijn.

Buma schreef het boek 'Tegen het cynisme: voor een nieuwe moraal in de politiek', die zelfde Buma beloofde de kiezers nadrukkelijk...